Naše maso

Maso z Bourárny Netěchovice

 

Klíčovým sortimentem produkce netěchovické bourárny je hovězí maso z býků a jalovic z vlastního chovu, doplněné o čerstvé telecí maso a mladé hovězí stejného původu. 

 

Maso z Bourárny Netěchovice


Dobytek vyrůstá ve stájích v areálu Statku Netěchovice, je krmen senáží nebo senem z okolních luk a polí, za péče majitele statku pana Netíka, jeho rodiny a zaměstnanců. Po dosažení dané hmotnosti a stáří jsou zvířata porážena na malých rodinných jatkách, a ve čtvrtích převezena zpět do Netěchovic, do chladícího boxu bourárny. 

Zde, v malém, ale moderním a profesionálně vybaveném provozu je telecí maso zpracováno v řádech několika dnů, hovězí pak zraje ve visu metodou suchého zrání za kontrolované teploty a vlhkosti. Doba zrání zaručuje, že maso bude na talíři křehké a měkké. 

Poté nastává fáze bourání, kdy je maso očištěno a rozbouráno podle přání zákazníka. Nabourané a očištěné maso je vakuově baleno a označeno etiketou se všemi náležitými informacemi podle platné legislativy. Veškerý provoz je zároveň pod pravidelnou kontrolou státní veterinární správy. 

Naše maso je možné zakoupit buď v malém obchůdku přímo na statku či u spřátelených dodavatelů farmářských potravin v Českých Budějovicích a Písku.

Maso z Bourárny Netěchovice

Provoz je pravidelně kontrolován a auditován státní veterinární správou.
Schvalovací číslo: CZ31940210